i love csoki.jpg

Mi kell a nőnek? Avagy mi nem kell ahhoz, hogy elérjétek a feszes,formás popsit és megszabaduljatok a narancsbőrtől?

Először is köszönöm annak a közel 100 lánynak a válaszát, akik segítették a ma délutáni kutatásomat.A kérdés az volt, hogy mi az a pár dolog, amit diéta közben a legnehezebb lenne betartani, vagy éppen elhagyni.A bejegyzés elején lévő kép eléggé árulkodó.Nos igen, a csokoládé.A válaszoló lányok több mint 80%-nak a csokoládétól volna a legnehezebb megválni és jelentős mennyiségük napi szinten fogyaszt legalább pár sornyi édességet.Nem is meglepő, hiszen mindenki hallott már arról, hogy " a csokiban boldogsághormon van". Itt az ideje, hogy ez a kakaóbabbal átjárt rózsaszín álomfelhőt feloszlassuk.

A fenil-etilamin az amfetaminokhoz hasonló vegyület. Hatására gyorsul a pulzus, nő a vérnyomás és a vércukorszint. Javítja a hangulatunkat is, hiányában depressziós tünetek léphetnek fel. A fenil-etilamint az agy akkor termeli, amikor szerelmesekvagyunk. Szakemberek szerint a csokoládé utáni sóvárgás, illetve annak elfogyasztása éppen a fenil-etilamin-koncentráció szinten tartását szolgálja a kellemes közérzet fenntartása érdekében.

Az endorfinok (amelyet boldogsághormonnak is nevezünk) az agyban termelődő neurotranszmitterek (hírvivők), amelyek csökkentik a fájdalomérzetet a testben, és akár euforikus élményt is képesek kiváltani, emellett a szerelem kábulatában, mámorában is fontos szerepük van. Lám, milyen sok anyagnak van szerepe a romantikus érzelmek kialakulásában!Csokoládé evéskor az agyban egy belső opioid peptid, az ún. béta-endorfin szabadul fel. Vagyis szintén megállapítható, hogy nem a csokoládéban van boldogsághormon, hanem a szervezetünkben keletkezik a csokievéskor.

Tehát világos, hogy ugyan a csokiban nincs semmilyen hormon, de elfogyasztásával mégis boldogabbak leszünk.Igen ám, de mikor a tükörbe nézel és látod a felszedett kilókat, meg a narancsbőrt, már nem vagy boldog sőt, szerintem kifejezetten szar egy olyan testben lenni, amiben nem érzed jól magad.Tehát ha szeretnél egészségesen élni, megfelelni magadnak, szexelni, pasizni, akkor kénytelen leszel elhagyni az esti nyammogást és helyette elmenni futni, hogy ledolgozd azt pluszt, ami lerakódott Rád az évek során.

 

csokicsaj.jpg

Sok lánynál szerepeltek a rossz szokások között az üdítők, az alkohol, a gyorséttermi kaják és a sütemények.Nos, mielőtt megkérdezném, hogy egyáltalán hogy jut eszébe az amúgy is a dagadt disznó embernek gyorsétterembe enni, az előtt egy kis ismeretterjesztést gondoltam, hogy mindenki maga döntse el, megéri-e ilyeneket enni.Egy átlagos lánynak nagyjából 1500-2000 kalóriára van szüksége naponta.
Big Mac menü közepes krumplival közepes üdítővel 1018 Kcal csokifagyival 1441 Kcal.Az alkohol 1 grammjában 7kcal van.Átszámolva ezt,ha megiszol mondjuk egy 0,2 l-es vodkát,amibe összesen 66,8g alkohol van,az tehát,470 kalória lenne, ha csak az alkoholt nézzük. Nem tudom melyik a szarabb,ha konkrétan háromnegyed órát kell ellipszis gépen szenvedni utána emiatt, vagy az, hogy akkor az aznapra tervezett kalória mennyiség nagyjából 1/3-át elintézted.Egy fél literes fekete színű,szénsavas üdítőbe pedig 300kcal van.
Ezek után vegyünk egy mély lélegzetet és gondoljunk bele, mennyi felesleges szart viszünk be a szervezetünkbe, arról nem is beszélve,  hogy milyen egészségtelen ez.

Sokan azzal indokolják a lustaságukat, hogy unalmas az egészséges étkezés, csak saláta,meg magvak.Óriási tévedés.Lehet akár sokat is enni,finomakat,akár este is, úgy, hogy ne hízz el.A hangsúly az étel minőségén és nyilván mennyiségén van.Egészen egyszerű a dolog.Ha több kalóriát viszel be, mint amennyit elhasznál a tested, akkor a maradék zsírként fog elraktározódni és hízni fogsz.Sokan nem tudják, miért is nem szabad este enni,csak követnek egy  legendát.A szervezet az esti órákban már felkészül a regenerálódásra és azzal foglalkozik, hogy a bevitt kalória többletet, amit nem használ el, azt elraktározza.Hiszen, alvás közbe az ember nem mozgat meg hegyeket és nem is fut maratont, így a szervezet nyilván takarékosságból zsírszövetet gyárt.Ez nem azt jelenti, hogy koplalj esténként, hanem azt, hogy próbálj meg (lassan felszívódó) fehérjét bőven bevinni,viszont a szénhidrát mennyiséget minimálisra csökkenteni.

Na de, mielőtt a pokolba kívánnátok engem és mély depresszióba süllyednétek, elárulom, hogy van megoldás!Nem bonyolult, nem varázslat, nem újdonság.Az egész elhatározás kérdése.Ha eldöntöd, hogy márpedig te jól fogsz kinézni, kitűzöl egy célt, keresel valamit, ami motivál, lehet ez egy verseny, egy példakép, egy rossz házasság, akármi, akkor nincs semmi, ami legyőzhet.Elkezdesz esti nassolás helyett futni járni,egészségesen étkezni és én biztosítalak arról, hogy jobban fogod magad érezni.Szarj le mindent és mindenkit, aki nem hisz benned.Azt mondják, az ember legnagyobb ellensége önmaga, ha őt leküzdi, nincsen több akadály.Egyszerűen csak meg kell tenned az első lépést, mert arra csak Te vagy képes, senki se fogja megtenni helyetted!

Köszönöm még egyszer a kérdőívre válaszoló lányok idejét és türelmét!
Like-oljátok a blog Facebook-os oldalát, ha szeretnétek a jövőben is értesülni a bejegyzésekről!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://idealnewgeneration.blog.hu/api/trackback/id/tr874800422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása