csajok.jpg

Mi változott az elmúlt 5-20 évben,ami a szórakozóhelyeket,éjszakai életet,ismerkedést illeti,erre voltam kíváncsi..

Tekintve,hogy 20 éves vagyok,nem lenne ez az írás túl hiteles,hiszen megpróbálok olyan időkbe visszatekinteni,ahol én még csak kis szaros voltam.Ezért beszéltem az elmúlt napokban jó néhány 30-50 éves emberrel,és néztem meg 100. alkalommal is a Moszkva tér című filmet.Aki ezt nem látta,az most érezze nagyon gáznak magát.Kezdjük az alapoknál.

A film indulásakor a srácok gyülekeznek a megbeszélt helyen,időben.Este 8,Moszkva tér.Innen indulnak a bandák az ismerősökhöz,néha ismeretlenekhez házibulizni,többnyire iskolai cimborához.Iszogatnak,dumálnak,szendvicset esznek, és táncolnak egymással.EGYMÁSSAL.Igen! Fura mi? Ma már egy szórakozóhelyen ritkán látni ilyet.

Akkoriban nem a külsőségekről szólt a buli,hanem a
pár.jpg barátokról,a közös kikapcsolódásl.Legyen egy jó banda,egy csapat,akivel lehet ökörködni,inni,ismerkedni.Mostanra ez olyannyira megváltozott,hogy szinte szürreálisnak tűnik ez a film.Akkor is voltak discok,nyilván,de oda egymás miatt,táncolni jártak a fiatalok.Na igen,ez a korosztály téma is komikus,ritkán találkoztak a "kislányok" 40-50 éves,friss húsra vadászó urakkal,akik csak a lehetőségre várnak..
Volt egy dj,aki keverte a zenét.És kész.Ennek ennyi volt a jelentősége,azért volt ott,hogy kattingassa a zenéket egymás után,és ennyi.
Semmivel se volt több,mint az át
lag bulizó nép.
Ma pedig,ez határoz meg egy bulit.Az,hogy melyik kiégett escortos címlaplány mozgatja a melleit a pult mögött.Az emberek pedig a pulttal szembe (véletlenül se egymással) táncolnak,és istenként néznek fel ezekre a mozgó mell-állványokra,majd feltett kézzel különböző atléta mozdulatokkal ugrálnak.A lényeg,hogy ez már nem egymásról szól.

Az elmúlt években változott ez meg, és váltotta fel a szórakozás szót a csillogás,a pompa,a tökéletesség.Mindennek szépnek,vonzónak kell lennie.A helynek,a dj-nek,a pultosoknak és az oda járó embereknek is.Nem véletlen a manapság sokat hallott közhely: "lemegyünk,megmutatjuk magunkat".
Ma már szinte minden lányon megtalálható kiló számra a legcsábítóbb illatú, (undorítóan büdös parfüm) a legkurvásabb magassarkú,és a legszexisebb miniruha.A férfiak mind sármosak,ingben,zakóban jelennek meg,egy legalább drágának tűnő óra kiséretében.Minden tökéletes.De akkor miért hallani,hogy manapság minden buli "fáradt",unalmas?

Ha a szórakozóhelyre nem táncolni,kikapcsolódni járunk,hanem vadászni a friss árura,mint a helyi húspiacon,akkor mi mi a meglepetés? A hentesboltban is évek óta csak csirke,marha,disznó van,mégsem reklamál senki.Csak ehhez észre kéne venni,hogy egy elbaszott húspiac lett az egészből.
Az egész a látszatról szól,arról,hogy egy estén át más legyél,a férfiak alfahímje,a nők közül pedig a legkívánatosabb.Legyen egy este,ahol nem Te vagy,ahova el tudsz menekülni a hétköznapok elől.Az alkoholba, a drogokba,a csillogásba,ami megfertőz, és észre se veszed, de már előbb utóbb csak ezt élvezed,és utálod a hétfőt,amikor visszatérsz a "normális" életedhez,és újból el kell viselned a főnöködet,a tanárodat,a szemét barátnőt,a pszhihiátert,akármit, és esetleg felelősséget kéne vállalni a döntéseidért.

A kikapcsolódás mindenkinek fontos,de megannyi módja lenne ennek.Ez lehet sport,egy baráti beszélgetés,romantikázás a pároddal (bár ez se divat manapság), egy koncert,színház,vagy akár egymagadban egy könyv olvasása.Csak sajnos ezek nem alternatívák a mai 20 év körüli korosztálynak,hiszen csillogás,fénypompa,és szenzáció nélkül mit sem érn az élet..


_superman.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://idealnewgeneration.blog.hu/api/trackback/id/tr315354620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

picilany 2013.06.12. 08:00:40

Nagyon tetszik ez így visszamenőleg 20 évre, hogy leírtad, és végül saját megállapításként kijelentetetted, hogy régen ,,rólunk" most pedig már csak ,,rólam" szól egy buli.
Nem csak 20 évvel korábbi szórakozást kellett volna, hogy megnézz. 30 évvel ezelőttit sem ártott volna. A szüleim mesélték, hogy nem disco volt, nem parti, hanem bál. Miről szólt a bál? Az öregasszonyok, anyukák körbeülték a termet, és nézték, ahogy a fiatalok párt találnak, táncolnak, beszélgetnek. Vicces nem? Ma már el sem tudnánk képzelni, hogy az anyukám ott ül és nézi, ahogy én táncolok egy fiúval és közben mutogat, hogy a mellettem jobbra álló fiatalember helyesebb. Akkor is és szerintem 20 évvel ezelőtt is, benne volt a vadászat, én ezt nem jelenteném ki ekkora haddelhaddal. Más világot éltek akkor az emberek, máshol jelent meg a vadászat. Ma hol jelenik meg? Az interneten, a facebookon, a társkeresőkön, meg a szórakozóhelyeken... és maradjon egy icikepicike százalék, hogy a múltkor leszólított egy 30-as férfi a vonaton. Egyszóval jó az amit írsz, de nem elég meggondolt, nekem egy kicsit kevés és egy picit olyan felületes. Az öltözékekre is kitérnék, mint ahogy leírtad, hogy a mostani lányok fiúk milyenek. A divat és az egyre jobban felerősödő éntudat miatt, - azzal megfertőzve, hogy az még jól is áll nekik - veszünk fel ilyen olyan csini/kurvás/dögös ruhákat, a fiúk pedig lehet hogy ellensúlyozni akarnak valamit? Nem tudni. De nagy a versengés, nagy a szégyen... nagy minden, ami a mai elkurvult világban van. Arra is kitérnék, hogy régen milyen ruhában mentek el szórakozni... lányok fiúk egyaránt... ! A mait nem kell bemutatni, azt mindenki tudja.

kocsis92 2013.06.12. 16:15:28

Alapvetően egyetértek, amit írtál, mert sajnos tényleg ez a helyzet, ugyanakkor én azt tapasztalom, hogy amikor alkalomadtán elmennek bálozni a fiatalok, csinálnak egy jó házibulit, tehát a 'régi' dolgok jönnek elő, kiderül, hogy sokkal jobban élvezik, jobban érzik magukat. Csak annyira ezt nyomatja a világ, hogy bulizz, bulizz, meg hogy attól jó a buli, ha leiszod magad a sárga földig, hogy a legtöbb ember sodródik, és ő is felveszi ezt a stílust. Az amúgy elég érdekes dolog, hogy mindenki rohadt nagy egyéniség akar lenni, közben meg vannak csoportok és azon belül mindenki ugyanúgy néz ki...ennyit erről :) Nem akarok elindítani egy vidék vs. nagyváros harcot, de valahogy ott még mindig sokkal személyesebben megy minden, fontos a személyes kapcsolattartás, a közös együttlét, társasági élet. :)
Személy szerint szívesen fogadnék konkrét elképzeléseket arról, hogy miként lehetne mindazon változtatni, amit leírtál. Mert szerintem nagyon sokan tisztában vannak a helyzettel, még azok nagy része is, aki 'aktívan érintett' a dologban, viszont megoldást nem mond senki, így csak nagy erkölcsi okfejtések mennek, hogy mi rossz, de hogy miként lehetne ezt megszüntetni, arra nincs ötlet. Persze az már egy nagyon jó első lépés, ha beszélünk róla

petrobol 2013.06.13. 15:26:43

34 éves vagyok. Alapvetően egyet értek a leírtakkal. Viszont nem csak a szórakozóhelyeken, hanem az élet más terén is nagyban megy a "kivagyiság", a magamutogatás. 15 évvel ezelőtt is ezt tapasztaltam. Ez nem új keletű dolog, akár még természetesnek is lehet mondani, de ennek pszichológiájába most ne menjünk bele.
Ha téged mindezek a dolgok zavarnak, tegyél ellene. Nyilván tágra nyílt szemekkel kérded, hogy hogy a fenébe tudnál tenni ez ellen?
Pl. úgy, hogy kicsit tágítod a látókörödet. Elmész más fajta szórakozóhelyekre is. Előbb-utóbb fogsz olyat találni, ahol valami más lesz..., ahol az emberek nem megmutatják magukat, nem isszák le magukat a sárga földig és nem az óra/ruha márka alapján döntik el, hogy egyáltalán szóba álljanak-e egymással, hanem valóban táncolnak, mégpedig EGYMÁSSAL.

A probléma részben ott kezdődik, hogy az emberek _nem tudnak_ táncolni! Amit Te és a legtöbb szórakozóhelyre járó táncnak nevez, az az én szememben csak egy rossz vicc. Nevezhetném billegésnek, vonaglásnak, rángatózásnak, ugrálásnak, de táncnak nagyon ritkán. A tánc egy olyan dolog, amit két vagy több ember együtt művel, ideális esetben a zenével összhangban.
Tehát az én tanácsom az lenne, hogy tessék megtanulni táncolni és itt most nem elsősorban a báltermi/versenytáncokra gondolok. Azt is lehet, de annyi más tánc létezik, amit használni is lehet a mai szórakozóhelyeken. Nagyon nem is kell keresgélni, mivel rengeteg tánciskola működik.
Ajánlom a salsát, mint táncot és kultúrkört. Több mint 5 éve ismerkedtem meg a salsával, életem egyik legjobb döntése volt. Ha elkezdesz salsázni, előbb-utóbb meg fogsz ismerkedni olyan táncokkal is, mint a merengue, bachata, reggeaton, son, kizomba, zouk.
Nagyon népszerűek a salsa bulik. Ott meg fogod találni azt a hangulatot, társaságot, amit keresel.
De írhattam volna akár a rock&rollt, hiszen örök és nagyszerűen táncolható.
Említhetném a néptáncokat is. Jártál már horvát, vagy sváb bálban/táncházban?
Mindegy melyiket választod, mert egy olyan közösségbe fogsz kerülni, amiben figyelnek egymásra az emberek, mert a táncon túl is van élet.
Azt hiszem a fent felsoroltak igen is valós alternatívák, sőt ha valaki ügyes, itt is megkaphatja az elismerést, a "csillogást".

A probléma másik oldala, hogy minden fejben dől el. De sokaknak hiába van fejük, ha nincs agyuk... Hihetetlen mértéket öltött a csordaszellem. Mennek egymás után, mint a birkák, de valójában nem tudják miért. A legrosszabb az, hogy nem is érdekli őket. Attól tartanak, hogy a sok birka majd "birkának" fogja nézni, ha nem csinálja ugyanazt.
Hiányzik az öntudat és az önkontroll.
Ebben nagy szerepe van a médiának, a reklámiparnak, hiszen a mai 20 évesek már úgy nőttek fel, hogy bármerre néztek, mindig láttak valamilyen reklámot.
Azt hiszem nem is érdemes ennél tovább taglalni a témát. A fenti két probléma felvetést fogadja meg, aki változtatni akar és fejlődjön, érezze jól magát. A többieknek kellemes bégetést :)

Balazs in the world · http://balazsintheworld.com 2013.06.13. 20:22:07

@petrobol: Köszönöm a leírtak,maga a tánc tanulás nagyon jó alternatíva,sose vettem volna rá magam,illetve bevallom őszintén,eszembe se jutott ez eddig. :)

A látókör tágításával kapcsolatban eddig is tisztában vagyok,ezért van több hobbim is,de ettől függetlenül fontosnak tartottam leírni azt,hogy milyen egy aktuális buli,ha véletlen valaki erre szánja a fejét.

petrobol 2013.06.13. 21:56:14

Akkor szeptemberben tessék beiratkozni egy salsa iskolába. Hidd el, baromi hálásak lesznek, hiszen ott csajokból szinte mindig 2x annyi van, mint srácokból :)

Nekem nem ilyen egy aktuális buli, mert nem ilyen helyekre járok ;-) Az én aktuális bulijaim pont olyanok, ahogy azt leírtam.

Balazs in the world · http://balazsintheworld.com 2013.06.13. 22:32:55

@petrobol: Örülök,és annak is,ha Te ott jól érzed magad ;)

Ha pár posttal lejjebb olvasol,láthatod,hogy szeptembertől Dániába folytatom a tanulmányaimat,kicsit kemény időszak lesz..de ahogy rendeződnek a soraim odakint,be fogok iratkozni,célok közé kitűztem ;)

petrobol 2013.06.13. 22:36:15

Olvastam, hogy Dániában fogsz tanulni. Ott is van lehetőség salsázni. De szerintem ott a többi buli sem lesz olyan magamutogatós, mint itthon.

Balazs in the world · http://balazsintheworld.com 2013.06.13. 22:38:01

@petrobol: Meglátjuk,a világ legboldogabb országában szerintem minden más lesz :)
süti beállítások módosítása