7489801_0c63d3cc35737daf90aae7ccd2753e48_l.jpg

Ez így elsőre elég furcsán hangzik, de engedjétek meg, hogy kifejtsem.Különböző embertípusokat ismerünk, ki ilyen,  ki olyan. Mindenkinek más a víziója, a terve az életére, hisz nem vagyunk egyformák. Három különböző embertípust fogok bemutatni a bicikli segítségével.

Első fokozat a biciklin. Nagyon könnyű elindulni, könnyű tekerni is, nem igényel nagy energiát, viszont nem is tudunk olyan gyorsan haladni. Ez a tipikus átlagember kategória, van valamilyen végzettsége, bejár a gyárba, nem igényel nagy tudást, de nem is fog a havi 80ezerből előrébb jutni az életbe.Mikor a dombon lefelé megyünk 1es fokozatba,olyan gyorsan pörög a kerék, hogy a pedállal nem tudunk rátekerni, elveszítjük a kontrollt. Pont ezt csinálja az átlag ember is. Amint nehézségei támadnak, elkezdenek bűnbakot keresni, politikát, gazdaságot, akiket okolhat azért, mert nem ő irányítja a saját életét. Persze, 2esbe felváltani meg nem akar, hiszen az több áldozatot és energiát igényelne. Amikor az emelkedőn felfelé megyünk 1esbe, majd hogy nem egy helyben tekerünk, alig haladunk fölfelé. Ilyen az élet is, amikor az élet egy lehetőséget nyújt ezeknek az embereknek, ők akkor sem változtatnak, hanem csak tekernek tovább álló helyzetben.

Kettes fokozat. Itt már nem olyan könnyű elindulni, s néha egy kis energia befektetést is igényel. Középszerű tempót lehet elérni vele, ahogy az életbe is. Lehet egy normális fizetést elérni, családot alapítani, venni egy szép házat, de a lényeg még mindig ugyanaz: nem vagy szabad. Van egy munkahelyed, főnök, ahol elvárják ugyan, hogy dolgozz keményen, de csak azért, hogy nekik több pénzük legyen ezáltal később. Ha kettesbe gurulsz a lejtőn, még mindig nem tudsz gyorsítani, még mindig nincs kontrollod az események felett.

Hármas fokozat. Ide tartoznak azok az emberek, akik mernek álmodni és küzdenek is az álmaikért. Mernek energiát befektetni, mert tudják, hogy a többszörösét kapják vissza. Nagyon nehéz elindulni 3asba, néha azt érzed, hogy beleszakadsz az elején, de ha egyszer elindulsz, onnantól már egész könnyű lesz és gyorsabban haladsz, mint bármelyik fokozatban. A lejtőn fölfelé menni 3asban csak az igazán nagy emberek tudnak, akik tudják, hogy a domb tetején ott várja őket a siker, legyen ez akár a passzív jövedelem, vagy egy olyan cég, csapat, amiről mindig csak álmodott. Amikor egy lejtőhöz érkezel, már a magad ura vagy, s ha akarsz, felgyorsíthatsz. Cégalapításnál megküzdesz a kezdeti nehézségekkel, viszont utána már te vagy az ura a folyamatoknak, ahogy a lejtőn is.

Nekem ez a napi egy óra biciklizés nagyon sokat segít, a legjobb gondolataim születnek ilyenkor. Érdekes, el kellett telnie 1 hónapnak, mire rájöttem, hogy melyik fokozat is az, ami a legjobban "megéri". Rájöttem, hogy ez csak a 3as sebesség lehet, tehát azóta csak hármasban biciklizem. Remélem Ti is!

A bejegyzés trackback címe:

https://idealnewgeneration.blog.hu/api/trackback/id/tr795610115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása