has.jpg

Miért kell az embereknek dagadt disznó jelmezt hordaniuk?

Ez a kérdés vetődött fel ma bennem,amikor is egy cimborámmal meglátogattuk a röpke 30km-e lévő Velencei-tavat.Biciklin ülve rögtön átértékeli az ember ezt a távot is,pláne mikor egy 10tonnás traktor 50centire halad el mellette az úton,és még e mellé van egy "apró" táska is a hátán.Leértünk a tópartra,lepakoltunk,átöltöztünk,ahogy az lenni is szokott,de már az első pillanatba szembe ötlött valami.Rettentő sok túlsúlyos,vagy csak szimplán kövér ember volt a parton.

Előre leszögezném a délután már Facebook-on is kommentelgető,és felháborodó népségnek,hogy igen,vannak beteg emberek,akiknek gond van a hormonháztartásukkal,és ezért kövérek.De ki ne találjuk már,hogy az a 200-300 ember,aki ott volt,mind beteg.Lófaszt,egyszerűen csak lusták.Nem arról van szó,hogy legyen olyan alakjuk,mint Justin Bieber-nek Brad Pittnek,vagy akármelyik top modell csajnak.Azzal már bőven kibékülnék,ha nem látnék olyat,hogy konkrétan a nőt könnyebb átugrani,mint megkerülni.Vagy ami még durvább,az olyan sörhasú csávók,akiket konkrétan nem értek,hogy nem esnek előre béllel.
Nem tudom,mikor,vagy mitől süllyed oda egy ember,hogy ennyire nem néz tükörbe,és ennyire elhagyja magát.Lehet hisztizni,hogy utálom a testem,meg rossz genetika,meg lehet a kajába menekülni,de annak bizony meg lesz az eredménye látványban és az egészségünkbe is.Pontosan így indulnak a fasza kis megcsalások,külön alvások,elválások,és a hasonlók.Pedig nem arról van szó (még),hogy ezek az emberek miért nem kondiznak,futnak,sportolnak akármit,hogy esetleg javítsák a vérkeringésüket és egészségesen éljenek,hanem csak arról,hogy NE EGYÉL MÁR MEG MINDENT AMI SZEMBE JÖN.
Ami még elég csinos,mikor a 20 egy-két éves lányoknak kezd elmúlni a genetikailag jó alkatuk,(meg hát ők minek sportoljanak fiatalként,úgy is jól néznek ki) és kezdenek előjönni azok a bizonyos narancsbőrök.Nem is csoda,hiszen amikor azt mondja egy edző/könyv/újság,hogy fogyassz naponta maximum 1000-1300 kalóriát,nem arra gondol,hogy egyél meg egy darab 32centis pizzát/nap,és akkor jólvan,hanem,hogy minőségi,egészséges táplálékot fogyassz napi 4-5 alkalommal.Ha szart eszel,szarul leszel tőle,nem kell ezen csodálkozni,sajnos ez így működik ,c'est la vie.

Remélem ez a bejegyzés segít egy-két embernek felébredni,és befejezni az alkudozást önmagával,meg az önbecsapást,és elindul végre az edzőterembe,vagy legalább megpróbál egészségesebben étkezni.

Judik Balázs

A bejegyzés trackback címe:

https://idealnewgeneration.blog.hu/api/trackback/id/tr94683861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arni_92 2012.09.17. 10:56:29

kíváncsi lennék a szerző alkatára. :)

Balazs in the world · http://balazsintheworld.com 2012.09.17. 18:19:24

@arni_92: A képen láthatod,vagy nézz meg Facebook-on.

arni_92 2012.09.17. 21:27:00

hogy talállak meg?

Balazs in the world · http://balazsintheworld.com 2012.09.17. 21:39:09

Balázs Judik,ahogyan alá is írtam a bejegyzést.Piros sapkás kép a profilképem.
süti beállítások módosítása