vv42.jpg

Szolis pesti ribancok, kopasz gyúrós konditeremtöltelékek és egy félbolond egyetemista. Ezekből a példányokból áll össze a magyar valóság-show. Nos, két kérdésre keresem a választ: Vajon tényleg ilyen-e a való világ otthon? Vajon tényleg erre van kereslet, ezeket a pojácákat szeretik nézni az emberek?

Leírhatatlan, amit az elmúlt pár órában éreztem. Ahogy sikítva, nyögve haltak meg egymás után az agysejtjeim és könyörögtek azért, hogy hagyjam abba a videók nézését. Azonban nem volt kegyelem, a cél szentesíti az eszközt, így jómagam is túl vagyok néhány VV6 epizódon.
A második kérdésre hamar megtaláltam a választ. Az adatok mindenki számára elérhetőek a Központi Statisztikai Hivatal oldalán. Magyarországon megközelítőleg 9,9millio ember él. 18-50 éves ebből közel 4 millio. Ebből az ember tömegből, akik ma otthon a GDP-t termelik, az országot teszik jobbá, mi visz rá minden 7. embert, hogy ezt a "szürreális világot" nézze? Az első adáskor 600 ezer ember kapcsolt az RTL2-re. Tehát, érdeklődés, kereslet valóban van a dologra.

A nagyobbik, égetőbb kérdés az viszont nem ez. Ha ez az igazi arcra Magyarországnak, ha tényleg ilyen kőbunkók laknak itt, akkor hova fogunk jutni? Ha pedig nem ez a valóság, akkor honnan szednek össze ennyi tudatlan, motiválatlan, egyszerű, bunkó embert?

Szerintem a válasz valahol félúton van. Ahogy most decemberben Magyarországon voltam és elpenz.jpgmentünk bulizni, kicsit megint azt éreztem, hogy ez bizony a prostituáltak és a maffiozók országa. Nekik van sok pénzük, ők ülnek a VIP páholyokba, az ő kocsijaik állnak a legelső parkolókban. De mi van azokkal az emberekkel, akik nap mint nap reggel 8-kor felkelnek, gürcölnek valami éhbérért a munkahelyükön? Mikor este hazaérve bekapcsolják a Tv-t a gyerekeikkel és azt látják, hogy ilyen emberek azok, akikre az országnak igénye van, akikre az emberek felnéznek: szolis,pultos lányok, vagy a konditeremből kiszabadult és a danaboltól felpuffadt vízilovak. Esetleg egyszer-egyszer feltűnik egy sztárfutballista összetört lamborghinije, vagy egy másik valóság-show keretén belül előkerülhet valamelyik sikkasztásból lett milliomos is, mert ilyenünk is van néhány, ezt is Magyarország termelte ki. Hogy magyarázza el egy szülő a kisgyerekének, hogy ez nem a valóság, a "normális" emberek dolgoznak kőkeményen a pénzükért éjt nappallá téve és ehhez pedig még tanulni is kell?

Nekem a legfájóbb, hogy mikor végignéztem a szereplők bemutatkozásait és adatlapjait, azt láttam, hogy többnyire korombeliek. 20-25 évesek. Ezeknek a fiataloknak vajon hol maradt a példamutatás, hol maradt az, hogy tanulj, építsd a jövődet? Mi vesz rá arra embereket, hogy a hátuk mögött hagyják ilyen fiatalon az életüket és hónapokon át emberek millióinak álljanak céltáblát? Kamerák előtt kell fürdeniük, flörtölniük, de még szarni is. Ja, hogy ez már a 6. évad és ez a generáció az elmúlt 10 évben a való-világ előző évadain nőtt fel? Így már világos, hiszen ez is egy út a pénzhez, a hírnévhez és természetesen ha ezt látták a TV-ben, akkor az már úgy helyes. Hiszen minek is tanulni, ha egyszer "sztár" is lehetsz?

Nagyon sok embertől hallom legnagyobb sajnálatomra, hogy "csak azért nézem, mert nevetek rajtuk". Elszomorító. Szerintem ezen kívül rengeteg olyan dolgot lehet találni, amivel nem támogatjuk a nézettségi statisztikákat, ellenben jól lehet szórakozni. Azt meg sem merem kockáztatni, hogy - tudom sokak számára már ismeretlen fogalom - de Tv nézés helyett lehet például olvasni is. Én egy dolgot teszek annak érdekében, hogy eltünjön a képernyőről ez az agysejt-gyilkos, lebutító és egyben elszomorító müsor: nem nézek se Tv-t, se az interneten nem támogatom a nézettségemmel őket. Ez az egy fegyver van a kezünkben, a saját döntésünk joga. Ez pedig csak rajtunk áll, hogy rövid időn belül tényleg ez lesz-e a valóvilág, vagy együtt megpróbálunk egy jobbat építeni?gyerek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://idealnewgeneration.blog.hu/api/trackback/id/tr445765263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása