_fel.jpg

A minap épp azon elmélkedtem, vajon mit is fogok csinálni az idén.Mik azok a célok, amiket ki szeretnék tűzni.Jogsi? Még nagyobb kar? Ösztöndíj? Jobb fizetés? Később azon kezdtem el agyalni,hogy az tök jó, hogy ez meg az lesz, de mi lesz 5-10 év múlva?
Elkezdtem erről a témáról beszélgetni egy ismerősömmel, gondolván, megosztom a terveimet.Az lenne a cél, hogy 3-4 éven belül kitaláljak egy olyan egyedi dolgot, amiből a világon először én fogok pénzt csinálni és ezzel akkora vagyonra tegyek szert, amivel megspórolhatom az egyetlen dolgot az életben,amit nem kaphatok vissza: az időt.Teljesíthetem a gyerekkori álmaim, például lenne tőke egy film forgatására, élhetnénk a hobbijaimnak, ez most elég közhelyes, de tényleg jó lenne segíteni azokon, akik nap mint nap nélkülöznek és a sárban, mocsokban nőnek fel.

DE! Erre jött a válasz,miszerint irreálisak a céljaim.Nos, ezért szeretnék néhány példát mutatni.Elsőnek Bill Gates 1970-ben alapította a Microsoft céget, 25 évesen.Mark Zuckerberg, 2004-ben, 20 éves egyetemistaként, miután átbaszta a csaja, megalapította a Facebook-ot, amire 8 év alatt több mint 1 milliárd ember regisztrált.Nyilván nem jár pénzért azóta se a szomszédhoz.
De az abszolút sztár, az Arnold Schwarzenegger.Az élet 3 olyan területén alkotott el maradandót, amiből bárkinek 1 is elég lenne.13 évesen kezdett el súlyzózni, majd 5 év elkezdte begyűjteni a címeket.Egész pontosan  7!!! szer lett Mr.Olympia és 6!! szor Mr.Universe. Miután abbahagyta a testépítést, közel 30 filmben szerepelt, és olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Brad Pitt, Sylvester Stalone,és még sorolhatnám.Majd,hogy teljes legyen a kép, 56 évesen Kalifornia kormányzója lett.

Lehet azt mondani,hogy na persze,nekik sikerült.De ők is ugyanolyan emberek.Hogyha 13 évesen a kicsi Arnold azt mondja a haverjának,hogy "Te John, én a történelemben szinte egyedülállóként megnyerem 6-szor a Mr.Universet" akkor bizony kurvára kiröhögték volna.Hogy miért? Mert nem mindenki mer nagyokat álmodni.Mindenkiben lakozik némi kishitűség, ám van, aki ezen felül tud és mer emelkedni. Ez különbözteti meg őket az átlagtól, és ezért tettek ők le valamit az asztalra.Egyszerűen elhatározták magukat, és megtettek mindent a céljaikért, ha kellet, áldozatot hoztak, ha kellett átgázoltak másokon. (Ezt pont Arnold írta - ez itt a reklám helye - tessék megvenni a könyvét, hihetetlenül jó! )

Szóval, tessék bátran feljegyezni az álmaitokat és ha egyszer megvan, tegyetek meg mindent érte, ne hagyjátok magatokat eltéríteni a helyes útról!

A bejegyzés trackback címe:

https://idealnewgeneration.blog.hu/api/trackback/id/tr564985925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása