apple2.jpg

Volt tegnap egy elég megosztó,sokakat foglalkoztató vitám,Apple vs Egyéb termékekkel kapcsolatban.Nekem tetszenek a termékek designjai,de szerintem borzasztóan túl értékeltek és sokkal jobb pl. szerintem egy Windows kezelő felület.De legyünk őszinték,a számok ez ellen beszélnek.Horribilis piacot birtokol a megboldogult Steve Jobs vállalata.Tehát valamit jól csinálnak.Státuszszimbólummá váltak,többek között azzal,hogy egy olyan árat találtak meg,amit az átlag ember már csak nehezebben tud megfizetni,így sokkal exkluzívabbnak tűnnek rögtön a termékek.

Ma adták ki a közleményt,hogy tavasztól megvásárolható lesz az Interaxon által gyártott fejpánt,aminek segítségével az agyunkkal fogjuk tudni irányítani az Apple termékeinket.Nem semmi,igazi zombivá válhatunk,ülünk az iPad előtt,és már azt a minimális mozgást se kell megtenni,hogy az ujjunkkal húzogatjuk a parittyát az Angry Birds-ben,hanem szimplán csak erősen kell gondolni rá.Rohadt durva.Igaziból,azért kezdtem el írni,mert felbaszta az agyam,hogy rögtön egy iPad-on mutatták be a hardwaret,véletlenül se egy Samsung,vagy Windows készüléken.De itt az ideje,hogy ne ilyen nagymuter módon begyöpösödve szidalmazzam az alma imádókat,hanem utána járjak a számoknak.Meg is tettem.

apple.png

Mint azt látni az ábrán,az iPad-ek eladása egy év alatt 84%-al növekedett,és az egész piac 68%-át uralják.Ez azért rohadt durva.Egy év alatt majdnem 8millióval növelték az eladást.Ahogy végig néztem a táblázatot,hirtelen teljesen jogosnak érzem,hogy nem pl.: az Asussal szerződtek le.A fejhallgató 200$ lesz,azaz nagyjából 40ezer forint.Ennyi pénzért egy átlagos táblagépet lehetne már venni.Persze nem Apple-t.Szóval,úgy érzem lesz  kereslet .
De továbbra se értem,mi az,amitől ennyire fogynak a termékek.Mert hát más cégek is hasonlóan innovatívak,bár,talán a marketingre és design-ra nem költenek ennyit.
Inkább csajokra költsétek a pénzt,mint iPhonra.Szép napot.


A bejegyzés trackback címe:

https://idealnewgeneration.blog.hu/api/trackback/id/tr724947364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása